Getuigenissen

14 zonnepanelen gelegd!

Ik ben slimmer gaan verbruiken sinds we zonnepanelen gelegd hebben. Onze panelen leveren zo’n 3700 kwh piek per jaar. In principe kunnen we daarmee ons verbruik (dat van een jong gezin met een baby) dekken. Ik ben me meer bewust van wat we verbruiken, en wanneer we dat doen. Zo zal ik mijn droogkast bijvoorbeeld overdag opzetten, wanneer de energie beschikbaar is, in plaats van ‘s avonds. Doordat ons dak in slechte staat is en binnen 10 jaar zeker vervangen moet worden, zal de terugverdientijd bij ons iets langer zijn. Toch hield dat me niet tegen: het blijft een goede investering, met een onmiddellijke return.

Pepijn
Rotselaar - 32 jaar

Zonnepanelen gelegd

Met ons gezin zijn we altijd al milieubewust geweest. Zo plaatsten we 20 jaar geleden al een zonneboiler op ons dak. Bij de bouw van ons nieuwe huis vier jaar geleden hebben we bewust gekozen voor een goed geïsoleerde lage energiewoning met warmtepomp. Daar kwamen ook zonnepanelen bij, ook al waren die toen nog behoorlijk duur. Maar ze renderen: vandaag halen we ongeveer de helft van onze energiebehoefte uit die panelen. Recent renoveerden we ook een huis in Heverlee voor onze zonen. De goede ervaringen met onze zonnepanelen en de flink gezakte prijs overtuigden ons om ook hier panelen te leggen. Het economisch voordeel van zonnepanelen is voor ons nooit de belangrijkste motivatie geweest, maar het is wel mooi meegenomen. Zelfs ondanks het prosumententarief zullen we op 7 jaar tijd  onze nieuwe panelen terugverdiend hebben, en hebben we daarna voor vele jaren gratis stroom. En het milieu vaart er wel bij!

Marc & Anneke
Westerlo - 55 jaar

Groene stroom voor het klimaat

Na de klimaattop in Parijs eind vorig jaar vond ik het tijd om zelf een extra steentje bij te dragen aan de omschakeling naar hernieuwbare energie. Bovendien was ik de hoge prijs en slechte service van mijn oude leverancier behoorlijk beu. Alleen kan ik het klimaat niet redden, maar door over te stappen op 100% groene stroom uit België kan ik wel een signaal naar de sector én de politiek geven!

Bertrand
Brussel - 42 jaar

Eenvoudige overstap op hernieuwbare energie

Enkele weken geleden besloten we over te stappen op 100% groene stroom. Dankzij de groenestroomranking van Greenpeace kregen we meteen een overzicht van de verschillende opties. We vergeleken de prijzen met ons huidige contract en kwamen al snel bij Eneco uit. De overstap zelf was in geen tijd geregeld en sindsdien draait ons huis volledig op hernieuwbare energie.

Jacky
Maasmechelen - 64 jaar

Een initiatief van